Bayrampaşa'da 'Asım'ın Nesli' Akif'in izinde

İstiklal Marşı’nın yazarı Milli Şair Mehmet Akif Ersoy, vefatının 79'uncu yılında Bayrampaşa Belediyesi’nin düzenlediği özel bir programla anıldı. Bayrampaşalı gençlerin yoğun ilgi gösterdiği programda Şair Özgür Çoban, Mehmet Akif Ersoy’un unutulmayan şiirlerini seslendirdi.

Bayrampaşa Belediyesi, vefatının 79. yıl dönümünde Mehmet Akif Ersoy’u anma programı düzenledi. Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’ndeki programa Bayrampaşa Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Acar, Bayrampaşa Milli Eğitim Müdürü Abdülaziz Yeniyol, okul müdürleri ile öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Bayrampaşalı gençlerin yoğun ilgi gösterdiği programda Şair Özgür Çoban Mehmet Akif Ersoy’un unutulmayan şiirlerini seslendirdi.

“YAZDIĞI GİBİ YAŞAYAN VE YAŞADIĞI GİBİ YAZAN BİR AHLAK ABİDESİ”
Programın açılış konuşmasını yapan Başkan Yardımcısı Mehmet Acar, “Akif, bizlere bıraktığı şiirleriyle ve eserleriyle olduğu kadar, vatan mücadelesine yaptığı katkılarıyla da övgüyü hak eden, örnek alınacak bir dava adamıdır.” dedi.

Akif’in yazdığı gibi yaşayan ve yaşadığı gibi yazan bir ahlak abidesi olduğunu ifade eden Acar, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Mehmet Akif Ersoy, ülkesinin bağımsızlığına kavuşması için halkı aydınlatmak görevini seve seve kabul etmiş, sanatını inancıyla şekillendirmiş, sarsılmaz karakteriyle de toplum tarafından sevilmiş yakın tarihimizin en önemli şair ve düşünce adamlarından biridir. Yazdığı gibi yaşayan ve yaşadığı gibi yazan bir ahlak abidesi olan Akif, ayrıştırmamış birleştirmiş, küstürmemiş barıştırmış, halkı ve Hakk’ı tutan bir mücadele için kalemiyle kitleleri ayağa kaldırmıştır. 79 yıl önce kaybettiğimiz, yeri doldurulamamış olan vatan şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u vefatının yıl dönümünde hep birlikte rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz. Akif’i anmak elbette ki önemlidir, ancak O’nu anlamak çok daha önemlidir. Yazılarıyla, sözleriyle ve çabalarıyla milli mücadele ruhunun şekillenmesinde büyük rol oynayan Akif’i milletçe iyi anlamalı ve O’nun Safahat’ını çok iyi okumalıyız.”

Yorum Gönder

MKRdezign

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget