Bayrampaşa Belediyesi, 2 bin 500 öğrenciye satranç takımı hediye etti.

Öğrencilerin okul başarısına ve zihinsel gelişimine büyük katkılar sunan satranç oyununu ilçede yaygınlaştırmak isteyen Bayrampaşa Belediyesi, 2 bin 500 öğrenciye satranç takımı hediye etti.

Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, ilçede eğitim gören 2 bin 500 öğrenciye satranç takımı hediye etti.  İnönü Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nde düzenlenen programa Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, Bayrampaşa İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdülaziz Yeniyol, okul müdürü ve çok sayıda öğrenci katıldı. İlçede sık sık satranç turnuvaları düzenleyen Bayrampaşa Belediyesi, turnuvalarda başarılı olan öğrenci sayısını arttırmak için Bayrampaşa’da eğitim gören bütün öğrencilere satranç takımı hediye edecek.

"SATRANÇ ÇOCUKLARI ZARARLI ALIŞKANLIKLARDAN ALIKOYAR"
Bayrampaşa Belediyesi’nin, ilçede İstanbul ve Türkiye genelinde satranç turnuvaları düzenlendiğini belirten Başkan Atila Aydıner, "Yoğun katılımların olduğu büyük çapta turnuvalar oldu. İlçede bulunan tüm okullarımıza satranç takımı hediye etme kararı aldık. Satrancı önemsiyoruz. Çünkü satranç zekâyı attıran, çocukları kötü alışkanlıklardan alıkoyan çok önemli bir spor dalıdır. Bayrampaşa’da bir taraftan futbol, bir taraftan voleybol ve basketbol varken diğer taraftan da satranç gibi çok önemli bir sporu Bayrampaşa’da yaygınlaştırmanın kararını aldık. Bundan sonra tüm okullarımızda bu satranç takımlarından bol miktarda bulunacak. İlk etapta 2 bin üzerinde dağıttık. Bundan sonra çocuklar boş vakitlerinde satranç oynayacaklar" diye konuştu.

Yorum Gönder

MKRdezign

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget