Bayrampaşa'dan Barselona'ya Arda Turan

Amatör olarak yola çıkan ve yeri geldiğinde top toplayan Arda'nın kısa bir hikayesi ve yatırımları haberimizde.

Ünlü futbolcu Arda Turan futbol hayatına Bayrampaşa Sporda başlamıştı. Daha sonraları ise sarı kırmızılı camiaya transfer oldu. Genç yaşında A takımda yer bulamayan futbolcu 2006 yılında Manisa Spora kiralandı. Manisa ekibiyle iyi kazanmaya başlayan Arda yarı dönemde 20 bin euro kazandı. Oldukça iyi bir performans sergileyen futbolcu takımına döndükten sonra yükselen bir performans grafiğine imza atan genç futbolcu artık iyiden iyiye profesyonele olmaya başladı ve yılda 100 bin euro kazanmaya başladı.

Bayrampaşa Altıntepsi'de başlayan kariyeri 2001 yılında top toplamakla devam etti. Sonrasında ise büyük bir futbolcu oldu. Kendini geliştiren genç futbolcu artık çok kazanan ve milli takımın da vazgeçilmezleri arasına girmişti. Tarihler 2011'i gösterdiğinde tam 12,5 milyon euro bedelle İspanya'nın Atletico Madrid takımına transfer oldu. Tüm Türkiye bu transferi konuşur oldu. Eskiden top dahi toplayan bir sporcu iken artık çok kazanan bir futbolcu oldu ve en pahalı Türk transferleri arasına girdi. Yıllar 2015'i gösterdiğinde transfer piyasası Arda'nın tam 34,5 milyon euroya Barselona takımına transferiyle çalkalandı. Tüm dünya bu transferi konuşurken transfer sonrasında Ardanın maçlara çıkamayacağı kararının Fifa tarafından açıklanması sonucu herkes Ardanın durumunun ne olacağını düşünmeye başladı. Sonuç olarak Arda İspanya liginde ilk yarıda sahalara çıkamadı. Fakat ikinci yarıda onu sahalarda izleyebileceğiz.

Arda kariyeri boyunca büyük paralar kazanmaya Barselona'da da devam etti. İstambul'da ve avrupanın farklı yerlerinde gayrimenkul yatırımı yaptı. Ayrıca Lidyana isimli alışveriş sitesine ortak oldu. Birçok markanın reklam yüzü olarak 700 bin euro kazandı.Simit Sarayı markasının da reklam yüzü olan Arda avrupada açılacak bir şubeyede ortak olmayı planlıyor Bu yatırımların yanında eski kulübünü de unutmadı ve kulübün primlerini bizzat kendisi ödemeye başladı. Arda'nın hikayesi gerçektende nereden nereye dedirten cinsten gibi görünüyor.

Yorum Gönder

MKRdezign

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget