Bir Litre Atık Yağ Getirene Pazar Arabası Hediye

Bayrampaşa Belediyesi, çevrenin korunması ve atık yağların suya karışmasını önlemek amacıyla yeni bir ‘Bitkisel Atık Yağ Toplama Kampanyası’ daha başlattı. Kampanya kapsamında, bir litre atık yağ getiren vatandaşlara pazar arabası hediye edilecek.

Kampanyanın vatandaşlara anlatılması için 17 Şubat Çarşamba günü Kocatepe Mahallesi, 18 Şubat Perşembe günü de Altıntepsi Mahallesi’ndeki kapalı pazarların girişine Bayrampaşa Belediyesi tarafından stant kurulacak. Stantlara bir litre atık yağ getiren vatandaşlara pazar arabası hediye edilecek.

Bitkisel Atık Yağları Niçin Toplamalıyız?
  • Kızartma amacıyla kullanılan yağlar defalarca kullanıldığında polar sayıları yükselir ve kansorejen madde haline gelir.
  • Bir litre atık yağ bir milyon metreküp suyun kirlenmesine neden olmaktadır. Yağlar su yüzeyini kaplayarak havadan suya oksijen geçişini engeller ve deniz canlılarının ölmesine neden olur.
  • Atık yağlar lavaboya döküldüğünde kanal borularına yapışarak boru kesitinin daralmasına neden olur.
  • Çöpe dökülen atık yağlar çöp depolama alanlarında sık sık yangın çıkmasına neden olmaktadır.
  • Atık yağlar yeraltı suyuna karışarak temiz su kaynaklarının tükenmesine neden olmaktadır.
Bitkisel atık yağların çevreye olan zararlarının önüne geçmek için atık yağlar Bayrampaşa Belediyesi tarafından lisanslı firma aracılığı ile toplanmaktadır.

Evlerde atık yağlarını biriktiren vatandaşlar, 444 1 990 numaralı Bayrampaşa Belediyesi Çağrı Merkezi’ni veya 444 28 45 numaralı Alo Atık Yağ hattını arayarak atık yağlarını evlerinden aldırabiliyor.


Yorum Gönder

MKRdezign

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget